Dagar
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
Timmar
0 0 0 0
0 0 0 0
Minuter
0 0 0 0
0 0 0 0
Sekunder
0 0 0 0
0 0 0 0
1-3 Juli

Lundaspelen Summer 2022 1-3 Juli

U11 (2012 or later)

U12 (2011 or later)

U13 (2010 or later)

Basketvänner!

Vi kommer genomföra premiärturneringen  Lundaspelen Summer  den 1-3 Juli i Lund!

För att erbjuda de yngsta spelarna en möjlighet att få känna på Lundaspelskänslan kommer vi att skapa en lite mindre turnering för de yngsta till sommaren. Att vi vänder oss till de yngsta beror på att just de åldersgrupperna ju aldrig har fått uppleva Lundaspelen på grund av pandemin.

Följande tre klasser är nu öppna för anmälan. Välkomna!

U11 (2012 or later)

U12 (2011 or later)

U13 (2010 or later)

Lundaspelen 2023 (2-5 januari) med samtliga klasser öppnar sin anmälan torsdag den 7 april

Turneringsinformation

Tävlingsdagar

Turneringen startar på förmiddagen fredag 1 Juli och avslutas sen eftermiddag söndag den 3 Juli.

Klasser (3+3)

Följande flick- och pojk klasser är nu öppna för anmälan.

U11 (2012 or later)

U12 (2011 or later)

U13 (2010 or later)

Spelform

Först poolspel i grupper om 3–5 lag och därefter A- och B-slutspel. Samtliga lag är garanterade minst fyra matcher.

Regler

U13
Lundaspelen spelas enligt FIBA-reglerna, förutom följande ändringar, läs här 

https://lundaspelensummerbasket.cups.nu/sv/tournament-information-1

U11-U12

The categories U11-U12 are played according to the Easy Basket rules from the Swedish Basketball Federation except for some changes, see more info. on game rules page 

https://lundaspelensummerbasket.cups.nu/sv/u11--u12-matchregler

Speltid

Kategorin U13 spelar 2 x 15 minuter ineffektiv (rullande) speltid förutom de sista 3:00 minuterna av andra halvlek och eventuella Övertidsperioder där effektiv (stopptid) speltid används.


Alla matcher i U12 och U11 spelas 6 x 4 minuter ineffektiv tid.


Anmälan och lagavgiften skall vara oss tillhanda senast den 10 Maj för att vi skall kunna garantera plats i turneringen.

Anmälningsavgifter 

Anmälningsavgiften är 1850 kr/lag för lag som köper gästkort skola eller gästkort hotell. För övriga lag är anmälningsavgiften 2250 kr/lag.

Gästkort skola

Gästkort skola kostar 950 kr per person och inkluderar

  • Logi 2 nätter på hårt underlag i skolsal 
  • 2 luncher (lördag–söndag), 
  • 2 middagar (fredag–lördag) 
  • 2 frukostar (lördag–söndag)
  • Fria resor till matcherna med turneringsbussarna


Gästkort hotell(kontakta oss för prisalternativen) inkluderar
• Två nätter på hotell
• Frukost lördag och söndag på hotellet
• 2 luncher (lördag–söndag) och 2 middagar (fredag–lördag) som serveras i Polhemsskolans matsal.

Sista dag för betalning av gästkort och gästhotell är den 1 Juni.

Hallar

Eoshallen A

Eoshallen B

ISLK

Bollhuset A

Bollhuset B 

Lerbäckshallen


U13 & U12 spelas i fullstora sporthallar och U11 spelas på  tvären i Lunds nyaste stora sporthall.

Mat och logi

Alla måltider serveras i skolmatsal. Inkvartering sker i skolsalar på hårt underlag eller på hotell enligt ovanstående erbjudna alternativ.

IK Eos

https://lundaspelensummerbasket.cups.nu/en/start

Inbetalning sker till antingen

bankgiro 269-2499 

eller

IBAN: SE7280000831390741397269

eller

Swebank S-105 34 Stockholm, kontonr 8313-9, 74139726-9 swiftddress: SWEDSESS.

Glöm inte att ange vem inbetalningen gäller för.

U13 Matchregler

U13
Lundaspelen spelas enligt FIBA-reglerna, förutom nedanstående ändringar.

Speltid

Kategorin U13 speltid är 2 x 15 minuter ineffektiv (rullande) speltid förutom de sista 3:00 minuterna av andra halvlek och eventuella övertidsperioder då effektiv (stopptid) speltid används. Under den effektiva delen kan klockan stannas både av en domare och om ett lag gör poäng. Klockan kommer INTE att stannas om spelet är stoppat av domaren eller om ett lag gör poäng med mer än 3:00 återstående tid och tiden sedan når 03:00.

Under matchens gång kommer klockan alltid att stoppas om en spelare får sin fjärde foul eller om domaren av någon anledning signalerar för det.

Time-outs

Varje lag har en time-out per halvlek. Time-outen från första halvlek får inte flyttas till andra halvlek. I det fall det blir förlängning, fördelas inte ut några nya time-outs, men om du inte har använt time-outen från andra halvlek får denna användas i förlängningen.

Efter en time-out startas klockan när en spelare på planen rör bollen utom om matchen återupptages med straffkast. I så fall startas tiden när skytten får bollen och vid effektiv tid (stopptid) då en spelare på planen rör bollen efter sista straffkastet.

Byten

Byten får bara göras när bollen är “död”. När bollen är död kallar den inbytande spelaren på den medspelare som skall bytas ut. När spelaren har lämnat planen får den inbytande spelare beträda planen som en spelare. Domaren kommer inte att blåsa för byte, inte heller hålla bollen eller försena matchen vid byten.

Bestraffning vid felaktigt byte: Först en officiell varning till coachen, därefter en teknisk (B) foul på coachen.

Fouls

Fyra personliga fouls är tillåtna. När en spelare får sin fjärde foul skall matchklockan stoppas tills dess att spelaren har blivit utbytt.

Lagfouls räknas från den 8:e foulen i varje halvlek.

En diskvalificerad spelare (D-foul, ej GD eller F), lagmedlem eller coach får inte deltaga i nästa match.

Skottklocka (24-sek/14-sek)

Skottklockan (24-sek/14-sek) är inte bemannad i sekretariatet, men domaren kan signalera för 10 sekunder kvar av anfallet om ett lag, såvitt domaren bedömer, medvetet försenar matchen eller om bollen inte rör ringen inom rimlig tid.

Färg på matchdräkt

Det lag som nämns först i spelschemat, Lag A, ska spela i ljusa tröjor. Det lad som nämns sist i spelschemat, Lag B, ska spela i mörka tröjor. Om lagen kommer överens om det får de byta färger på tröjorna.

Bollstorlek

 U13 spelar med bollstorlek 6.

Övertidsperioder

Oavgjort resultat avgörs med övertidsperioder 1x2 minuter till dess att en vinnare korats. Övertidsperioderna betraktas som en förlängning av andra halvlek på det sättet att alla foul från andra halvlek räknas som lagfoul även i övertidsperioderna. Inga nya time-outs delas ut men om du inte använt din time-out från andra halvlek kan den användas i övertidsperioden. Spelriktningspilen gäller i början av, och fortsatt under, övertidsperioden. Klockan stannas på samma sätt som de 3 sista minuterna av andra halvlek.


U11 & U12 Matchregler

Mini Lundaspelen är spelformen för Lundaspelen för barn U12, U11 och yngre. I denna kategori har vi en speciell spelform och ett helt nytt turneringsupplägg. 

Huvudsyftet i kategorin U11 - U12 är att utveckla spelarna och ta bort det annars naturliga incitamentet att vinst är det viktigaste, istället ligger fokus på laganda, basketglädje och individuell utveckling. Ledare och åskådare uppmuntrar lagets och spelarnas glädje till sporten och viljan att ge sitt bästa och göra sitt bästa. För att det ändå ska bli riktig turneringskänsla avslutas turneringen med en sammankomst där alla deltar i ceremonin och medaljer delas ut till spelarna.

Gruppspel

Alla lag är uppdelade i grupper (se spelprogram) där alla möter alla inom gruppen. Resultaten publiceras inte, men noteras och registreras hos tävlingskansliet för kommande matcher.

Play-off

I det fortsatta spelet är lagen indelade i nya grupper, utefter resultatet i det första gruppspelet. Detta är för att lagen förhoppningsvis skall få möta lag som kommit lika långt i sin basketutveckling. Inte heller här publiceras några resultat och det koras ingen segrare.

Avslutning

U12 och U11-spelet avslutas med en gemensam ceremoni för alla lag, både pojkar och flickor, i Pilängshallen på kvällen den 3:e Julii. Då samlas alla spelare och ledare för en avslutning där individuella medaljer kommer att delas ut till alla deltagare.

(Obs- Om ert lag ej kan deltaga vid avslutningen- meddela tävlingskansliet på Eoshallen så att era spelare kan få med sig medaljer som minne)

Kategorierna U11 & U12 spelas enligt vad SBBF tillåter: Se " Matchregler U11 & U12 " samt " Mini Lundaspelen U11 , förutom nedanstående ändringar. 

Speltid

Speltid är 4 x 6 minuter. Klockan stannas inte de sista tre minuterna.

Inga time-outs, en minuts paus mellan varje period.

Spelare/Byten

Matcherna spelas 5 mot 5 på banan (Fullstor plan)

Varje spelare måste spela minst en period och sitta på bänken minst en period. Detta innebär, att om ett lag måste bestå av minst 7 spelare för att spela med 5 spelare på planen varje period. Om ni har mindre än 7 spelare i laget, måste ni spela någon/några period(er) med 4 eller 3 spelare på planen.

Byten kan bara göras mellan perioderna och om en spelare blir skadad. Om du byter ut en skadad spelare, kommer den inbytta spelaren att räknas som spelare för den perioden.

Bestraffning för felaktiga byten: Teknisk foul för coachen.

Bollstorlek/Korghöjd

Alla matcher spelas med bollstorlek 5 på låga korgar, 260 cm.

Poäng

Inga tre-poängsskott. Inga bonuskast när en spelare blir foulad samtidigt som poäng görs. I stället, får det laget som gör poäng ett extra poäng i protokollet. 

Fouls

Spelaren blir utfoulad vid den fjärde personliga foulen. När en spelare får sin fjärde foul måste denna spelare bytas ut. Matchklockan ska INTE stoppas.

Inga lagfoul räknas.

Inga straffkast. Om en spelare blir foulad vid ett skottförsök, men missar korgen, erhåller skyttens lag en poäng samt bollen för inkast vid baslinjen. Om en spelare blir foulad vid ett skottförsök, och gör poäng, får det poänggörande laget ett extra poäng (3 poäng totalt), och det foulande laget får inkast på baslinjen. 

Om en teknisk eller osportslig foul döms, får motståndarna en poäng och bollen vid inkastlinjen på främre planhalvan.

Överträdelser

Bakåtspel (från främre till bakre planhalvan) är inte en överträdelse.

En spelare får lov att ta bollen från en spelare i motståndarlaget, detta är ingen överträdelse.

Försvar

Zonförsvar är inte tillåtet. Bestraffning: Första gången får coachen en officiell varning, andra gången en B-teknisk foul på coachen.

Helplansförsvar/press är inte tillåtet för ett lag som leder med mer än 20 poäng.

(Situation: Ett lag har enbart 4 spelare på planen på grund av fouls/skador etc.= motståndarlaget måste fortfarande spela man-man försvar = 2 spelare från laget med 5 spelare måste spela man-man försvar på samma spelare. Inget zon-försvar tillåtet)

Övertidsperiod

Oavgjort resultat avgörs med övertidsperiod(er) 1x2 minuter till dess att en vinnare korats. Övertidsperiod betraktas som en ny period. Spelriktningspilen gäller i början av, och fortsatt under, övertidsperioden.

Skottklocka (24-sek/14-sek)

Skottklockan (24-sek/14-sek) är inte bemannad i sekretariatet, men domaren kan signalera för 10 sekunder kvar av anfallet om ett lag, såvitt domaren bedömer, medvetet försenar matchen eller om bollen inte rör ringen inom rimlig tid.

Färg på matchdräkt

Det lag som nämns först i spelschemat, Lag A, ska spela i ljusa tröjor. Det lad som nämns sist i spelschemat, Lag B, ska spela i mörka tröjor. Om lagen kommer överens om det får de byta färger på tröjorna.

/version 2022/

Lundaspelen 2-5 Januari 2023

..

https://lspbasket.cups.nu/en/start